NavMenu

Wiebke Schloemer nova regionalna direktorka IFC za Evropu i Centralnu Aziju

Izvor: Tanjug Četvrtak, 10.05.2018. 18:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Međunarodna finansijska korporacija (IFC) imenovala je Wiebke Schloemer za novu direktorku za region Evrope i Centralne Azije, koji obuhvata 28 zemalja i portfolio investicija i 89 savetodavnih projekata vredan preko 10 milijardi dolara, saopštila je danas ova finansijska institucija, članica Grupe Svetske banke.

Schloemer, bivša regionalna direktorka IFC-ja za infrastrukturu, zameniće na toj funkciji Tomasza Telmu od 1. maja 2018. godine.

Kako se navodi uz saopštenju, ona će raditi iz Beča, odakle će upravljati regionom koji uključuje Tursku, Ukrajinu, Gruziju, Srbiju, Kazahstan, Poljsku, Rusiju, i druge zemlje, kao i timom od 420 stručnjaka odgovornih za više od 3 mlrd USD novih investicija na godišnjem nivou.

Schloemer ima preko 20 godina iskustva u projektnom i korporativnom finansiranju, kao i u private equity investicijama u širokom spektru delatnosti, uključujući sektore energetike, transporta, komunalnih usluga, telekomunikacija i tehnologije.

Pre ovog imenovanja, vodila je infrastrukturne investicije IFC-ja širom Istočne Evrope, Bliskog Istoka i Severne Afrike i upravljala investicijama od preko 5,5 mlrd USD.

- Ovo je region koji je iznedrio mnogo novih proizvoda i inicijativa, od savetodavnih usluga u vezi sa energetskom i resursnom efikasnošću do zelenih obveznica, i od prvog IFC-jevog projekta klimatskog prilagođavanja do inicijative IFC-ja za gradove, koji pomažu privatnim preduzećima da rastu i doprinose regionalnom privrednom rastu - rekla je Schloemer.

Dodala je da, mada se radi o vrednim rezultatima, izazovi i dalje postoje.

- Našu ulogu u regionu vidim u pružanju rešenja usmerenih ka privatnom sektoru, koja se odnose na najurgentnije potrebe zemalja naših klijenata, poput poboljšanja infrastrukture, povećanja delotvornosti agrobiznisa, podržavanja inovacija u proizvodnji koje se ne odražavaju negativno na klimu, i jačanja lokalnih tržišta kapitala - poručila je ona.

Schloemer se pridružila IFC-ju 2004. godine, a pre toga je bila zaposlena u Evropskoj investicionoj banci u Luksemburgu i u DEG-u, nemačkoj investicionoj korporaciji, gde je radila na dugovnim i vlasničkim transakcijama u oblasti infrastrukture u Africi, Aziji i Istočnoj Evropi.
Firme:
IFC IFC
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.