NavMenu

Na autoputevima u Srbiji voziće se brzinom do 130 kilometra na čas - Vlada usvojila predlog izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja

Izvor: eKapija Petak, 11.05.2018. 12:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Republike Srbije usvojila je u četvrtak (10. maja 2018. godine) Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se omogućava brzina do 130 kilometara na čas na autoputu, prenosi sajt Vlade Srbije.

Ovaj zakon se donosi kako bi se uskladila rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, zbog čega je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 kilometara na čas povećana za 10 kilometara na čas, navodi se.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je u petak, 11. maja da je zbog dobrog kvaliteta autoputeva u Srbiji predloženo da se maksimalna dozvoljena brzina na njima poveća sa 120 na 130 kilometara na čas, a da će se razmotriti i povećanje ograničenja maksimalne brzine i na pojedinim regionalnim putevima na kojima za to postoje uslovi.


- Naši autoputevi su drugačijeg kvaliteta nego ranije, imamo skoro završen autoput na Koridoru 10 i 17 miliona više vozila koja ga koriste nego pre dve godine. Važno nam je da ljudi budu odmorni kad voze, duž koridora se otvaraju odmorišta, uvedeni su besplatan wi-fi i punjači za električne automobile, i radi se sve ostalo što je potrebno za bezbedan i kvalitetan autoput - rekla je Mihajlović za TV Hepi, a prenosi Beta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.