Izvor: eKapija | Utorak, 30.12.2008.| 10:41

"Term Inženjering" završio čišćenje kanala za ventilaciju i klimatizaciju u objektu "Elektrovojvodina" Novi Sad

Firma "Term Inženjering" (www.terminzenjering-air.co.rs ) saopštila je da je okončala i drugi po redu ugovor za radove na čišćenju i dezinfekciji kanala za ventilaciju i klimatizaciju u pogonsko-poslovnom objektu "Elektrovojvodina" u Novom Sadu.

Prvi ugovor se odnosio na instalaciju visokog pritiska tj. indukcionih aparata sa ukupnom dužinom od 2.500 m i 500 indukcionih aparata. Svi kanali su bili kružnog oblika tj. spiro kanali.

Drugi ugovor se odnosio na klasičan sistem kanala za ventilaciju koji je obuhvatao između ostalog i odsisne kanale iz poslovnog prostora i iz sanitarnih čvorova. Ukupna dužina instalacije iznosila je 2.200 m sa više od 600 distributivnih elemenata.

Sobzirom da se u odsisnim kanalima nalazio debeo sloj akumulirane prašine koja je izuzetno zapaljiva, nalog za čišćenje je potekao od lica odgovornih za protivpožarnu bezbednost objekta. Prema Pravilniku o tehničkim normativima za sisteme za ventilaciju i klimatizaciju, kanali u kojima se taloži zapaljiva prašina moraju se periodično pregledati i čistiti na svaka tri meseca.

Realizacijom ovih ugovora okončana je izuzetno uspešna poslovna godina, navedeno je.

Referenc lista značajnih objekata u kojima je izvršeno čišćenje i dezinfekcija sistema za ventilaciju i klimatizaciju : Kliničko bolnički centar Dragiša Mišović u Čačku, West Pharmaceutical Services Beograd u Kovinu ( farmaceutska industrija ), Narodna biblioteka Srbije u Beogradu, Pink International MGUM Technology u Šimanovcima ( proizvodnja žvakaćih guma ), Fresh&CO u Subotici ( proizvodnja NEXT sokova ), Telekom Srbija, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Poreska uprava Novi Sad, Elektrovojvodina Novi Sad.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.