NavMenu

Kodeks ravnopravnosti predstavljen u Američkoj privrednoj komori

Izvor: eKapija Sreda, 09.05.2018. 15:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ESB Professional/shutterstock.com)Ilustracija
U sklopu novog ciklusa aktivnosti na prevenciji diskriminacije na tržištu rada i unapređenju ravnopravnosti, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković predstavila je u Američkoj privrednoj komori Kodeks ravnopravnosti, priručnik namenjen poslodavcima koji sadrži smernice za kreiranje i primenu antidiskriminatorne politike kompanija u Srbiji.

Kako je saopšteno na sajtu kancelarije poverenice, ovim događajem nastavlјa se praksa kontinuiranog predstavlјanja Kodeksa poslodavcima i privrednim komorama u Srbiji.

Prihvatanje i poštovanje principa ravnopravnosti nije samo zakonska obaveza, već doprinosi bolјem poslovanju, čineći sastavni deo uspeha jedne kompanije, istakla je poverenica i dodala da je najproduktivniji onaj radnik koji je motivisan.

Ona je navela da su uspešne kompanije to razumele, što potvrđuje i činjenica da je u poslednje vreme sve više poslodavaca spremno da primenjuje Kodeks u svom poslovanju.

Pomoćnica poverenice Tatjana Jokanović detalјnije je predstavila praktične strane Kodeksa kao i konkretne predloge aktivnosti u cilјu jačanja mehanizama za zaštitu i unapređenje ravnopravnosti na radnom mestu.

Skupu su prisustvovali predstavnici i predstavnice većeg broja renomiranih kompanija, članica Američke privredne komore u Srbiji, među kojima su Deloitte, NCR, Banka Intesa, VIP Mobile, Rakita i druge kompanije iz oblasti bankarstva, prava, konsaltinga, farmacije i pružanja usluga.


Preuzmite PDF dokument





Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.