NavMenu

U Srbiji u stečaju 2.080 firmi - Prosečno vreme trajanja postupka skoro tri godine

Izvor: Tanjug Sreda, 09.05.2018. 11:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AVN Photo Lab/shutterstock.com)Ilustracija
U Srbiji se trenutno vodi 2.080 stečajnih postupaka, što je za deset više nego pre dva meseca, pokazuju najnoviji podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Prema podacima kojima raspolaže Agencija, od početka ove godine, pa do 3. maja, otvoreno je 115 postupaka, dok je za 56 preduzeća stečaj obustavljen.

Podaci Agencije potvrđuju da postupci traju godinama, a prosečno vreme trajanja stečajnih postupaka za 6.786 preduzeća u Srbiji - aktivnih, obustavljenih ili zaključenih, iznosi 2 godine, 11 meseci i 11 dana.

Od ukupno 6.786 postupaka u Srbiji, koji su evidentirani u Agenciji, 3.324 stečajna postupka traju od dve do 15 godina, a 34 predmeta je još uvek aktivno i traju od 15 do 23 godine.

Na listi se godinama nalazi Vršačka pivara, koja je u stečaju od 2013. godine, Srpska fabrika stakla se 2018. našla na spisku Agencije, a godinama postupci traju i za nekadašnje gigante kao što su Seme Sombor, Komgrap gradnja, Stankom, Trudbenik...


Pred Privrednim sudovima najviše je postupaka u Beogradu (1.991), Novom Sadu (576) i Nišu (524), a na začelju spiska su Zrenjanin sa 166 predmeta i Sombor sa 194.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.