Izvor: Tanjug | Utorak, 08.05.2018.| 17:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Danubius Food Planet od 11. maja do 3. juna u Novom Sadu

Festival se održava na novosadskom Trgu slobode
Na drugom po redu Festivalu nacionalnih kuhinja Danubius Food Planet, koji će biti održan od 11. maja do 3. juna u Novom Sadu, posetici će imati priliku da probaju kulinarske specijalitete različitih zemalja, upoznaju njihovu kulturnu baštinu, kao i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici.

Novosađanima i gostima biće ponuđen bogat i raznovrstan program, svakog dana će se predstavljati druga zemlja, a prvog dana će svoju nacionalnu kuhinju prezentovati Crna Gora, najavljuju organizatori.

- Ovo je dobra prilika da se predstave strane ambasade i privredne komore sa nacionalnim kuhinjama i kulturnim baštinama zemalja iz kojih dolaze. Želimo da u svet pošaljemo lepu sliku iz Novog Sada, a posebno nam je drago što turistički pokazatelji govore da strani turisti sve više dolaze u naš grad - izjavio je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević na konferenciji organizovanoj povodom najave te manifestacije.
Tematika festivala na Trgu slobode u Novom Sadu, koji organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada, jeste promovisanje nacionalnih kuhinja zemalja iz čitavog sveta.

Prijatelji festivala su Danubius, Gorenje i Heineken Srbija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.