Izvor: Blic | Utorak, 08.05.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Premijeri Zapadnog Balkana na Bečkom ekonomskom forumu 17. i 18. maja u Sofiji

Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić trebalo bi da učestvuje na međunarodnoj konferenciji o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama, 17. i 18. maja u Sofiji, u organizaciji Bečkog ekonomskog foruma (VEF).

Na forumu učestvuju i drugi premijeri zemalja Zapadnog Balkana, kao i predstavnici regionalnih ekonomija.

Ovaj skup "prati" Samit EU-Zapadni Balkan u Sofiji, 17. maja, na kojem će se razgovarati o povezivanju unutar regiona, ali i regiona i EU u oblasti transporta, energetike, digitalne ekonomije, kao i ostvarivanja boljih međuljudskih kontakata i zajedničke saradnje u rešavanju pitanja migracija i terorizma.

Konferencija Bečkog ekonomskog foruma počeće neformalnim skupom na kome će učestvovati visoki predstavnici ekonomskog i političkog života iz regiona, među kojima je predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović. Teme o kojima će se razgovarati na konferenciji biće i Region zapadnog Balkana: Realnost i očekivanja - ko preuzima odgovornost, kao i Uloga investicija za rast i stabilnost.

- Bečki ekonomski forum ovim samitom želi da izgradi most između bugarskog i austrijskog predsedavanja EU, koje će se dogoditi u drugoj polovini 2018. godine - navodi se u saopštenju organizatora.

Prema najavi organizatora, među govornicima na skupu najavljeni su srpska premijerka Ana Brnabić, bugarska šefica diplomatije koja predsedava EU Ekaterina Zaharijeva, premijeri Bugarske Bojko Borisov, Albanije Edi Rama, Makedonije Zoran Zaev, Crne Gore Duško Marković i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.