NavMenu

Saobraćaj kao motor razvoja privrede - Novi Tematski bilten 29. maja na eKapiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.05.2018. 09:53
Komentari
Podeli
U Srbiji se trenutno realizuje više od 30 infrastrukturnih projekata u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja. Počela je rekonstrukcija pruge Beograd-Budimpešta, koja će sa srpske strane granice koštati oko 2 mlrd USD, a tokom ove godine očekuje se i puštanje u saobraćaj još nekoliko deonica najvažnijih koridora.

Značajna su i očekivanja u vezi sa daljim razvojem vazdušnog saobraćaja, nakon potpisivanja ugovora o koncesiji beogradskog Aerodroma Nikola Tesla vrednog 1,46 mlrd EUR, a očigledno se razmišlja i o velikom potencijalu vodnog saobraćaja koji još nije dovoljno iskorišćen, jer je za leto 2019. najavljen jedan od najvećih projekata - revitalizacija brodske prevodnice na Đerdapu, ukupne vrednosti 28,5 mil EUR.

S obzirom na geografski položaj Srbije, koja se nalazi na mapi većine evropskih tranzitnih puteva, za unapređenje saobraćajne infrastrukture zainteresovani su kako privatni investitori, tako i međunarodne institucije poput Evropske investicione banke. Dobri putevi i brze pruge svakako će najviše obradovati špeditere i logističare, ali i domaće kompanije koje će svoju poslovnu šansu imati upravo u okviru velikih infrastrukturnih projekata.

O aktuelnim projektima u oblasti saobraćaja, trenutnom stanju i potencijalima za dalji razvoj, pisaćemo u novom izdanju tematskog biltena eKapije "Saobraćaj – motor razvoja privrede", koji će biti objavljen 29. maja 2018. godine.

Prikazaćemo trenutnu situaciju i trendove u saobraćaju, dokle su stigli kapitalni projekti, kakvo je stanje na tržištu saobraćajnih sredstava, kao i najnovije tehnologije koje utiču na modernizaciju saobraćaja - pametna i električna vozila, samovozeće kamione, savremene sisteme navigacije, softverska rešenja za pametno upravljanje saobraćajem...

Razgovaraćemo sa svim relevantnim sagovornicima iz ove oblasti – od državnih struktura, kompanija koje se bave niskogradnjom, proizvodnjom saobraćajnih sredstava, opreme i signalizacije, preko investitora, do stručnjaka za saobraćaj. Na taj način pokušaćemo da prikažemo trenutno stanje, ali i da predstavimo nove šanse za učešće srpskih kompanija u velikim projektima.


Tematski bilten "Saobraćaj – motor razvoja privrede" je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.