NavMenu

Ugovori za 143 radnika u Nišu - Zumtobel će do septembra zapošljavati 350 ljudi

Izvor: Tanjug Petak, 04.05.2018. 11:06
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Međunarodna grupacija Zumtobel Group zaposlila je do početka maja ove godine 143 radnika u Nišu, a u narednih tri do pet godina namerava da uposli ukupno 1.100 ljudi, saopšteno je danas iz te kompanije.

- Zumtobel Grupa je razvila dugoročni plan za svoje ulaganje u Srbiju, koje uključuje postepeno povećanje lokalne radne snage prema razvojnim poslovnim planovima u sledećih tri do pet godina - navodi se u saopštenju.

Počev od maja 2018. godine, lokalni tim kompanije broji 143 zaposlenih koji rade u različitim oblastima poslovanja, precizira se u saopštenju, i dodaje da će se ovaj broj stalno povećavati u narednim mesecima, tako da će već u septembru 2018, sa okončanjem građevinskih radova, grupacija imati više od 350 stalno zaposlenih.

Oko 25% lokalne radne snage radiće na indirektnim korporativnim funkcijama, uključujući pozicije u nadzoru i računovodstvu, kontroli kvaliteta i logistici, nabavkama i IT podršci.


Pored navedenih radnih mesta, prioritet u zapošljavanju usmeriće se na direktne radne pozicije u proizvodnji, industrijskom inženjerstvu kao i za potrebe skladištenja i održavanja.

Završetak izgradnje pogona ovog proizvođača rasvetnih uređaja i komponenti u Nišu, podsetimo, očekuje se u septembru 2018. godine, a kamen temeljac za fabriku postavljen je u leto 2017. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.