NavMenu

"Srbijašume" očekuju za 11% veći prihod u 2009.

Izvor: Beta Četvrtak, 25.12.2008. 14:52
Komentari
Podeli

Generalni direktor Javnog preduzeća za gazdovanje šumama "Srbijašume" Duško Polić, ocenio je da će to preduzeće u 2009. godini ostvariti za 11% veći prihod od prošle godine.

On je kazao da se očekuje da ukupan bruto prihod "Srbijašuma" u narednoj godini bude oko 5 milijardi dinara, a rashod od oko 4,9 milijardi dinara.

Polić nije mogao da kaže koliki će prihod preduzeća biti u 2008. godini, jer se još rade završni računi, ali je naglasio da će "rezultati biti sigurno zadovoljavajući".

On je dodao da "Srbijašume" gazduju na oko milion hektara šuma i šumskog zemljišta od čega je oko 918 ha u državnoj svojini čija je ukupna drvna zapremina oko 119 miliona kubika, a godišnji prirast oko tri miliona kubika ili 3,9 kubika po hektaru.

"Srbijašume" proizvedu godišnje 1,1 miliona kubika drvnih sortimenata, što je oko 36% od godišnjeg prirasta šuma, kazao je Polić.

Prema njegovim rečima, "Srbijašume" planiraju da obim proizvodnje drvnih sortimenata u 2009. godini bude za oko 2% veći nego u 2007. godini i da podignu oko 39.500 hektara novih šuma.

Prema rečima Polića, ostvarena proizvodnja "Srbijašuma" u periodu januar-novembar 2008. godine bila je oko 1,08 kubika, što je skoro 99% od godišnjeg plana proizvodnje drvnih sortimenata.

- Poslovna politika "Srbijašuma" u 2009. godini zasniva se na dugoročnim projekcijama razvoja šumarstva, lovstva i resursa kojima gazdujemo sa ciljem da se ostvari pun doprinos razvoju Srbije i unapređenju životne sredine - kazao je on.

Tagovi:
Duško Polić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.