Izvor: Ozonpress | Četvrtak, 03.05.2018.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država daje 3,5 mil EUR za Naučno-tehnološki park u Čačku - Realizacija projekta trajaće 24 meseca

(Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
Vlada Srbije planirala je ove godine sprovođenje nekoliko mera kako bi pospešila razvoj IT sektora u Srbiji, a jedna od mera odnosi se i na pomoć razvoju Naučno-tehnološkog parka u Čačku.

Za to je predviđeno 3,5 mil EUR, a sredstva će biti upotrebljena za obezbeđivanje i opremanje novog poslovnog prostora za potrebe novih firmi i kompanija.

– Obezbeđivanje i opremanje poslovnog prostora za potrebe poslovne inkubacije osnažilo bi kapacitete organizacije za kreiranje i rast inovacionih kompanija koje bi dale priliku mladim stručnjacima da ostanu u Čačku i svoje znanje primene za razvoj lokalne ekonomije. Proširenje prostornih kapaciteta NTP Čačak biće realizovano preuzimanjem na upravljanje i korišćenje lokacije Tehnos, ukupne površine oko 5.500 m2 na prostoru od oko 3,5 hektara – navodi se u dokumentu koji je objavila Vlada Srbije.

Nakon čišćenja lokacije i realizacije plana uređenja prostora, usledila bi fazna izgradnja i rekonstrukcija objekata. Nakon useljenja mladih privrednih subjekata, stvorili bi se uslovi za otvaranje 300 novih radnih mesta.
Predviđena dinamika adaptacije i realizacije projekta je 24 meseca.

U realizaciju celog posla, Grad Čačak ulaže zemljište i kompletnu infrastrukturu u vrednosti 2,5 mil EUR, dok bi učešće Republike u izgradnji i sanaciji postojećih objekata trebalo da bude 3,5 miliona.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.