NavMenu

BRNABIĆ: Ako BDP nastavi da raste, veće plate i penzije

Izvor: Beta Četvrtak, 03.05.2018. 15:42
Komentari
Podeli
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će do kraja godine biti povećanja plata i penzija ako se nastavi rast bruto domaćeg proizvoda i ako bude očuvan suficit u budžetu.

- Sve procene su dobre. Rekli smo da ako budemo imali suficit u budžetu i ako ostane fiskalna disciplina, a imamo šest milijardi suficita, i ako se nastavi rast BDP-a imaćemo uslove za povećanje plata i penzija - kazala je premijerka za Radio-televiziju Srbije.

Ona je kazala da ne želi da spekuliše o tome koliko će plate i penzije biti povećane.

- Rast BDP-a od 4,5% je najveći u poslednjih deset godina. Planirali smo rast od 3,9%, a ovo je mnogo, mnogo bolje - rekla je Ana Brnabić.

Navodeći da je u prvom kvartalu ove godine zabeležen rast privrede od 4,5%, premijerka je istakla da to znači da se više proizvodi, da će biti više radnih mesta, da je pred građanima bolja perspektiva, odnosno veće plate i penzije.

- Što se tiče plata, jedino što možemo da uradimo po principima tržišne ekonomije jeste da nastavimo da i dalje uspešno dovodimo strane investicije i da olakšamo poslovanje i pravni okvir domaćim investitorima, pre svega preuzetnicima i malim i srednjim preduzećima - kazala je Ana Brnabić.

Govoreći o novom aranžmanu sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ona je kazala da će delegacija MMF-a sredinom maja doći u Srbiju kao i da očekuje da će tom prilikom biti potpisan aranžman koji će se više bazirati na rastu privrede i čiji će ciljevi biti nova radna mesta i mnogo brži rast prihoda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.