NavMenu

Projekat kanalizacione crpne stanice sa rešetkama na centralnom postrojenju za prečišćavanje sirove vode u Šapcu - realizacija Projektomontaža Beograd

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.12.2008. 09:54
Komentari
Podeli

Preduzеće „Projektomontaža“ iz Beograda je krajem 2008.godine završila izvođenje radova na izgradnji kanalizacione crpne stanice sa rešetkama na centralnom postrojenju za prečišćavanje sirove vode, i predala objekat na korišćenje Invetitoru JKP „Vodovod-Šabac“.

Objekat se sastoji od više međusobno povezanih segmenata:

a. Kanalizaciona crpna stanica (KCS) sirove vode sa rešetkama

b. Kanalizacioni kolektor (privremeno rešenje do izgradnje kompletnog centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadne vode) od kanalizacione crpne stanice do recipijenta

c. Trafo -stanica sa pripadajućim prostorijama za buduće postrojenja za prečišćavanje otpadne vode

d. Vodovodna mreža profila Ø150mm, PEHD, ukupne dužine 489,57m

e. Kablovski vod 20kV od TS 20/0,4kV “Narodnih Heroja” do buduće TS 20(10)/0,4 kV “CCPOV” I kablovski vod 10(20)kV od TS 10/0,4kV “Dumača” do buduće TS20(10)0,4kV “CCPOV”

f. Telekomunikaciona mreža: podzemni TT kabal od postojećeg TT kablovskog koridora u ulici Hajduk Veljka do kompleksa CCPOV (centralno postrojenje za preradu otpadnih voda) prostorom novoplanirane saobraćajnice.

Radovi su izvođeni u izuzetno složenim uslovima , kao što su blizina reke Save i obodnog kanala odnosno konstantno visok nivo podzemne vode; dubina fundiranja objekta crpne stanice je bila preko 12m , a teren je bio vrlo nepristupačan i raskvašen.

U objekat crpne stanice su ugrađene rešetke od nerđajućeg čelika : grube i fine, na početku oba dovodna kanala sa svom pripadajućom opremom za automatski rad i čišćenje rešetki, kao i odgovarajući tablasti zatvarači na dovodnim kanalima.

Ugrađene su 4 stacionarne, uronjene dvokanalne kanalizacione pumpe sa svom pripadajućom hidromehaničkom opremom i opremom za automatski rad postrojenja, kao i jednošinska lančana dizalica, elektromagnetni merač protoka i kompletna trafo stanica.

Kumulativna vrednost izvršenih radova iznosila je 106 miliona dinara.

Radovi su najvećim delom izvođeni operativnim angažovanjem radnika preduzeća „Projektomontaža“., a radove je vodio građevinski inženjer Sava Cvitkovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.