Izvor: Promo | Ponedeljak, 30.04.2018.| 14:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gejmeri i IT entuzijasti na prvom Login događaju u Beogradu

Sa turnira u Counter Strike-u
Gejming i IT događaj Login, Powered by Omen by HP, održan je 28. i 29. aprila u BelExpo centru u Beogradu. Ljubitelji video igara i IT entuzijasti imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim računarima, pratećom opremom, konzolama, gedžetima, ali i da učestvuju u turnirima najpoznatijih video igara i tako osvoje brojne vredne nagrade.

Kako navode organizatori, na glavnoj bini održan je turnir u igri Counter-Strike: Global Offensive u okviru Adria Masters-a. Snage je odmerilo šest internacionalnih timova koji su svoje umeće pokazali na Omen by HP uređajima. Finalisti turnira osvojili su nagrade u vrednosti od čak 5.000 USD, a titulu pobednika odneo je tim Nexus Gaming iz Rumunije, koji je pobedio domaću ekipu Bajini Puleni. Događaj su obeležilI i turniri u igrama FIFA i Tekken, čiji je ukupan nagradni fond iznosio više od 1.000 USD.

U okviru ovog događaja kompanija Adata XPG organizovala je turnir u planetarno popularnoj igri PUBG (Playerunknown’s Battlegrounds). Najbolji takmičari osvojili su vredne robne nagrade, a pobedniku su pripale inovativne gejmerske XPG Emix H30 + Solox F30 slušalice.

Osim toga, posetioci su bili u prilici da se druže sa poznatim jutjuberima Suarez16 i Dex Rock, kao i da urone u carstvo virtuelne realnosti zahvaljujući jedinstvenom Omen by HP mixed reality sistemu. Svet virtuelnog doživeli su i posetioci štanda kompanije HTC i to kroz iskustvo upotrebe HTC Vive uređaja. Veliko interesovanje izazvao je i ASUS lavirint koji je svima omogućio dobru zabavu, a najbržem učesniku doneo ASUS mobilni telefon.

Login je jedan od većih događaja ovog tipa u Srbiji i predstavlja mesto okupljanja gejmerske i IT zajednice, nadmetanja, prenošenja iskustava i zabave. Raznovrsnost sadržaja, mogućnost upotrebe najnovije opreme, takmičenja i pozitivna atmosfera svrstavaju Login rame uz rame sa svetskim događajima. Do kraja godine planirano je još okupljanja i takmičenja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.