Izvor: Dnevnik | Nedelja, 29.04.2018.| 16:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hotel Elan u Srbobranu u potrazi za novim vlasnikom - Procenjena vrednost 370.000 EUR

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Hotel Elan u Srbobranu je do pre dvadeset godina važio za jedan od najlepših turističko-ugostiteljskih objekata u Bačkoj. Danas on ruži ulazak u sam grad, jer stoji napušten i poprilično devastiran.

Opština Srbobran je pre šest godina kupila hotel za devet miliona dinara na aukciji od Agencije za privatizaciju i tada je postojao plan da se uloži 60 miliona dinara, a hotel poveri na upravu JP Centar za turizam. Međutim, to se do danas nije desilo.

Opština je tada kupila hotel kao jedini ponuđač na javnoj aukciji, jer je stari vlasnik doveo objekat u stečaj i po ceni za više od polovine manjom od procenjene vrednosti. Naime, procenjena vrednost hotela bila je 63,2 miliona dinara.

Hotel se nalazi na samom ulasku u Srbobran, uz reku i prostire na površini od 2.780 kvadratnih metara sa pratećim objektima. Nekada je bio hotel B kategorije sa 52 sobe, tri apartmana, fitnes centrom, i više sala raznih namena. Hotel je odavno zatvoren, a danas mu je procenjena vrednost oko 370.000 EUR.

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Paroški kaže za Dnevnik da opština traži investitora, jer će u suprotnom sama morati da ulaže u njega.

- Hotel je na prodaju, i najbolje bi bilo kada bi ga neko kupio i uložio u njega, kako bi ostao u prvobitnoj funkciji - kaže Paroški.

Zasada je bilo zainteresovanih, ali ne i ozbiljnijih ponuda, jer bi u hotel trebalo uložiti od 700.000 do milion evra, kako bi on dobio stari sjaj, kakav zaslužuje.

- Ukoliko ne nađemo investitora koji bi hotel kupio, lokalna samouprava će morati da uloži novac, a i dalje ne znamo da li da ostane u svojoj prvobitnoj funkciji i bude hotel, pošto Srbobran osim privatnog, nema smeštajnih kapaciteta, ili da pravimo gerontološki centar, koji takođe nemamo i potreban je našoj opštini - kaže Paroški.

U opštini ipak priželjkuju da se pojavi neko sa ozbiljnom ponudom i oživi ovo, nekad popularno mesto, u kojem su odsedali poslovni ljudi, turisti, sportisti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.