Izvor: Beta | Utorak, 23.12.2008.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Privrednici Srbije o efektima ekonomske krize - glavni udar u martu i aprilu 2009.

(Foto: b)

Predsednik Srpske asocijacije menadžera Slobodan Vučićević ocenio je danas (23. decembar 2008. godine) da se glavni udar svetske finasijske krize na privredu Srbije očekuje u martu i aprilu sledeće godine.

Vučićević, koji je i predsednik uprave "Droga Kolinska", podržao je restriktivni budžet Vlade, ali i naglasio da najavljeno smanjenje javne potrošnje ne treba da ostane samo na rečima, već da se i sprovede.

On je kazao da nije dobro da se potrošnja stanovništva mnogo smanjuje, ističući da se smanjenjem javne potrošnje "smanjuje i proizvodnja i broj radnih mesta".

Vučićević je u razgovoru sa novinarima ocenio da privredu treba ojačati likvidnošću i dodao da nove mere Vlade Srbije za pomoć privredi nisu dobro odmerene, ali da ipak treba da se odrade.

Predsednik kompanije "YU Point" Zoran Drakulić rekao je da postoji veliki pritisak na srpsku privredu, koja je u teškoj situaciji, a posebno industrija čelika. Kako je rekao, srpska privreda još nije svesna dubine problema u kojem se nalazi.

Direkor kompanije "Nectar" Bojan Radun izjavio je da se kriza u Srbiji najviše osetila na sektoru izvoznika i kompanija koje su prezadužene i ne počinju još da stvaraju prihode.

Kako je rekao Radun, nije dobro pozivati na štednju građana, jer se time smanjuje potrošnja, što utiče na celu privredu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.