NavMenu

Objavljen javni poziv za izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu - Početak radova u avgustu 2018.

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.04.2018. 15:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)Ilustracija
Početak izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Nišu očekuje se u avgustu 2018, najavila je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije.

Reč je o novom objektu od oko 14.000 m2, a međunarodni javni poziv za izvođače radova, koji je upravo objavljen, otvoren je do 18. juna. Procenjena vrednost nabavke, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, iznosi 8,75 mil EUR (bez PDV-a), a finansira se iz kredita Evropske investicione banke.

Nova zgrada NTP u Nišu imaće podrum, prizemlje i tri sprata. Bruto površina nadzemnih iznosi oko 10.625 m2, a podzemne etaže - 3.352 m2. U prizemlju je projektovana sala za sastanke sa restoranom i kuhinjom, showroom-om i pratećim tehničkim i sanitarnim prostorijama, kao i stepenišni prostori i liftovi. Na prvom, drugom i trećem spratu u planu su kancelarije (poslovni prostor), čajna kuhinja, trpezarija, terasa, sanitarni čvorovi, tehničke prostorije, stepenište i liftovi. Podrum je rezervisan za garažu sa 75 parking mesta, tehničkim prostorijama, stepeništem, liftovima i dodatnim sadržajima (poput fitnes kluba i sl).


Okvirni datum početka radova je avgust 2018, a oni bi trebalo da budu završeni na jesen 2019. godine.

Podsetimo, u kompleksu Naučno-tehnološkog parka Niš, uz novu zgradu biće i multifunkcionalni aneks Elektronskog fakulteta od oko 6.800 m2.

Izgradnju i opremanje tih objekata finansira Evropska investiciona banka, a ukupno su, kako ranije najavljeno, vredni oko 15 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.