NavMenu

Otvoren deveti Sarajevo Business Forum

Izvor: eKapija Sreda, 25.04.2018. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Jedan od najznačajnijih poslovnih i investicionih događaja Jugoistočne Evrope, Sarajevo Bussines Forum, otvorili su danas direktor BBI Banke Amer Bukvić i predsednik Grupe Islamske razvojne banke (IDB) Bandar M. H. Hajjar.

Na SBF-u ove godine učestvuju zvanice poput slovenačkog predsednika Boruta Pahora i zamenika premijera Turske Mehmeta Simseka, ali i brojni drugi svetski zvaničnici i preduzetnici, prenosi BiznisInfo.

– Povećali smo broj zemalja i ove godine imamo predstavnike 50 zemalja na poslovnom forumu – kazao je Bukvić.

Tema devetog SBF-a je Jedna regija-jedna ekonomija, a Bukvić ističe da se ovim forumom pokazuje da je moguća saradnja između vlada i privatnog sektora, te da je to put do uspeha.

- Mora se stvoriti zamah na način da ovo bude prostor na koji će ljudi dolaziti, a ne iz kojeg će odlaziti - rekao je Bukvić.

Bakir Izetbegović, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, obratio se prvog dana učesnicima Sarajevo Business Foruma.

– Sarajevo Business Forum je prilika svima da ostvarimo korist. Jedni će to postići potpisivanjem dobrih poslovnih sporazuma ili sticanjem prepoznatljivosti brenda, drugi otvaranjem novih poslova ili osiguranjem ekonomskog rasta. U ovih devet godina zahvaljujući, između ostalog, i vrednom timu organizatora Sarajevo Business Foruma, Bosna i Hercegovina i njen glavni grad postali su privlačno mesto za investitore iz celog sveta – rekao je Izetbegović.


Značaj SBF-a za razvoj regiona prepoznali su Ibrahim Al Omar, guverner državnog saudijskog investicijskog fonda (Saudi Arabian General Investment Authority-SAGIA), potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, šef Delegacije Evropske Unije u BiH Lars Gunnar Wigemark, predsednica Poslovne škole Bled (IEDC) iz Slovenije Danica Purg, kao i mnogi drugi predstavnici političke i biznis scene iz sveta i regiona, među kojima je i vlasnik Prevent grupacije Nijaz Hastor.

Ove godine SBF ima 1.800 učesnika i 360 registrovanih novinara, a pripremili su 225 projekata iz cele regije.

Ekipa portala eKapija pratiće ovogodišnji Sarajevo Business Forum, a u narednim danima možete očekivati izveštaje sa predstojećih događaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.