Izvor: eKapija | Sreda, 25.04.2018.| 14:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bosch tokom 2017. ostvario 78,1 mlrd EUR prihoda od prodaje

Ilustracija
Kompanija Bosch ostvarila je tokom 2017. godine prihod od prodaje u vrednosti od 78,1 mlrd EUR. To je rast od 6,8%, odnosno 8,4% nakon usklađivanja sa efektima kursnih razlika, saopštila je ta kompanija.

EBIT, odnosno profit pre obračuna finansijskih rezultata i poreza na dobit, iz poslovanja dostigao je 5,3 mlrd EUR 2017. godine, što je povećanje od skoro 17% u poređenju sa 2016.

- I prihodi od prodaje i profit najviši su u istoriji poslovanja naše kompanije. Štaviše, stopa rasta operativnog profita veća je od stope rasta prihoda od prodaje - izjavio je profesor Štefan Azenkeršbaumer, finansijski direktor i zamenik predsednika upravnog odbora kompanije Bosch.

Marža operativnog profita dostigla je 6,8% ili 0,6 procentnih poena više nego u prethodnoj godini.

Ulaganja u oblasti istraživanja i razvoja ostala su na visokom nivou. Prethodne godine iznosila su oko 7,3 mlrd EUR. Ovo je ekvivalentno iznosu od nešto više od 9% prihoda od prodaje.

Bosch Grupa očekuje da njeni prihodi od prodaje u 2018. porastu za 2 do 3%, saopštila je ta kompanija. Kako se navodi, u prva tri meseca prihodi od prodaje koje je kompanija ostvarila povećani su za oko 5% nakon usklađivanja kursnih razlika, a cilj kompanije je, uprkos nepovoljnoj ekonomskoj klimi, dalji rast.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.