Izvor: Tanjug | Utorak, 24.04.2018.| 18:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Wizz Air do kraja 2018. otvara novi centar za obuku u Budimpešti

Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air najavila je u utorak (24. aprila 2018. godine) da će otvoriti novi centar za obuku u blizini Međunarodnog aerodroma Franc List u Budimpešti do kraja 2018. godine.

U novom objektu će biti smeštena dva najsavremenija simulatora leta, jedan simulator sa fiksnom osnovom i potpuno nov trenažer za hitnu evakuaciju i trenažer za slučajeve požara, navodi se u saopštenju Wizz Aira.

- S obzirom na to da aviokompanija nastavlja sa snažnim rastom širom Evrope za više od 20% godišnje i planira da utrostruči flotu u narednoj deceniji, novi savremeni centar će Wizzu omogućiti da proširi kapacitete za obuku za do 100 članova posade dnevno, s tendencijom porasta na 250 u budućnosti, uz poštovanje najviših standarda - poručuju iz kompanije.

Objekat na 3.800 kvadratnih metara će, kako se precizira, imati 14 prostorija za obuku, veliki hodnik i zajedničku prostoriju za odmor.

- Do kraja 2018. godine ćemo imati stalno angažovan međunarodni tim od više od 1.000 pilota i 2.000 članova kabinskog osoblja. Ove brojke bi mogle da se utrostruče za 10 godina kao rezultat širenja kompanije Wizz Air - izjavio je ovim povodom Diderik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operacija u toj aviokompaniji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.