NavMenu

Potpisan ugovor o izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu - Vrednost investicije oko 150 miliona dinara

Izvor: eKapija Utorak, 24.04.2018. 15:23
Komentari
Podeli
(Zemun) Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović i direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća Beogradvode Nenad Đinđić potpisali su danas ugovor o izgradnji međunarodnog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu u Zemunu, prenosi sajt te opštine.

- Izgradnja pristaništa za međunarodne putničke brodove je jedan od prioriteta Gradske opštine Zemun, čijom realizacijom će naša opština dobiti još veći značaj na turističkoj mapi Evrope. Turistički kruzeri koji su do sada samo plovili pored Zemuna, sada će moći i da se zadrže i turisti upoznaju sa kulturno-istorijskom baštinom - rekao je Matić.

Planirana lokacija za izgradnju pristaništa za međunarodne putničke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine je kod Stare kapetanije, na mestu gde se nekada nalazio pristan, a predviđena su dva dolfina. Ukrcavanje i iskrcavanje putnika i opreme odvijaće se preko pontona izgrađenog od čelika dužine 50 metara i širine četiri metra. U planu je i prilazna konstrukcija koja će povezivati obalni deo sa čeličnim pontonom.


Ukupna vrednost ove investicije je blizu 150 miliona dinara. Pristanište u Zemunu će biti spremno za prihvat brodova u narednoj nautičkoj sezoni i njegovom izgradnjom na najvažnijem panevropskom plovnom putu Dunava - Koridoru 7, biće udvostručen broj mesta za pristajanje kruzera, čime će Beograd duplirati broj turista, navodi se.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.