Izvor: eKapija | Utorak, 24.04.2018.| 13:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija po drugi put domaćin međunarodne FinTech konferencije xCEEd 2018

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Druga po redu xCEEd 2018 međunarodna konferencija o digitalnoj transformaciji sektora finansijskih usluga, održaće se 22. i 23. maja 2018. godine u Beogradu. xCEEd 2018 će se fokusirati na praktičnu primenu finansijskih tehnologija u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Organizator - kompanija Paneleven, u saradnji sa Ministarstvom za spoljnu trgovinu (DIT) Velike Britanije i britanskom Privrednom komorom za inovativne platne disteme (EPA) ugostiti neke od najuticajnijih svetskih finansijskih giganata i kreatora promena na globalnom finansijskom tržištu.

Partner konferencije je i Evropska komisija, koja će biti domaćin RegTech i blockchain panela, zajedno sa nacionalnim bankama iz regiona Centralne i Istočne Evrope (CEE) i sa Zapadnog Balkana. Na konferenciji će svoja iskustva i saznanja podeliti ključni inovatori i lideri u FinTech industriji iz 11 zemalja.

Konferencija xCEEd 2018 je prvi događaj u svetu sa sopstvenom kriptovalutom xCEEdium koju će učesnici moći da koriste u posebno dizajniranom GiftShop-u. Korišćenjem tehnologije Augmented Reality (AR) biće predstavljen i koncept "Filijala budućnosti" koje će predstaviti ideju finansijskih transakcija za fizička lica u budućnosti, dodaje se u saopštenju organizatora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.