NavMenu

Intesa neće kupovati nove banke u Srbiji - Osnovano društvo za upravljanje investicionim fondovima

Izvor: Novosti Utorak, 24.04.2018. 09:38
Komentari
Podeli
(Foto: quka/shutterstock)
Banca Intesa ne planira kupovinu neke banke u Srbiji, kaže Ignasio Žakoto, direktor Divizije internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo grupe.

Žakoto kaže da novi biznis plan Intesa Sanpaolo grupe za period od 2018. do 2021. sledi tri strateške smernice - značajno smanjenje profila rizika bez troška za akcionare, smanjenje troškova kroz dalju simplifikaciju poslovnog modela i uvećanje prihoda kroz prepoznavanje novih poslovnih prilika.

- Smatram da Banca Intesa kao najsnažnija banka u Srbiji sa gotovo 1,4 miliona klijenata i tržišnim udelom od 17% u ukupnoj aktivi bankarskog sektora ima ključnu ulogu u pružanju podrške ekonomskom i društvenom razvoju zemlje - kaže Žakoto.

Dodaje i da su veoma zadovoljni rezultatima Banca Intesa i podseća da je ta banka u 2017. zabeležila neto dobit od 98 mil EUR, što predstavlja rast od 21% u poređenju sa 2016.


Žakoto kaže i da je Banca Intesa nedavno osnovala društvo za upravljanje investicionim fondovima Intesa Invest i navodi da se "na srednji rok, čini razumno očekivati da će tržište za upravljanje imovinom u Srbiji, koje je trenutno skromne veličine, rasti održivim tempom".

Kada je u pitanju ukrupnjavanje bankarskog sektora u Srbiji, on smatra da neće biti dramatično jer je "Srbija atraktivna destinacija za strane bankarske grupe usled činjenice da predstavlja 'prirodni most' između Istočne Evrope i Mediteranske oblasti".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.