Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.04.2018.| 18:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Studenti iz Kanade pobednici takmičenja u rešavanju studije slučaja održanog u Beogradu

Prvoplasirani tim
U subotu, 21. aprila 2018. godine zvanično je završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2018.

Kako su saopštili organizatori, ukupno 100 studenata i njihovih mentora sa 20 univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Nemačke, Danske, Hong Konga, Kine i Tajlanda rešavalo je tri studije slučaja u okviru šestog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja.

BBICC takmičenje održano je od 15. do 21. aprila u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i najveće menadžment konsalting organizacije Case Study Club.

Prvu malu studiju slučaja, koju su studenti radili 5 sati, zadala je kompanija koja je globalni specijalista u upravljanju energijom i automatizaciji, Schneider Electric, a zadatak je bio kreiranje strategije za elektronsko poslovanje.

Drugu malu studiju slučaja dala je kompanija Paneleven Group, a zadatak je bio da se odabere odgovarajuća tehnologija i adekvatan poslovni model za kriptovalutu xCEEdium. Kompanija Paneleven je specijalizovana za marketing, distribuciju, projekte i razvoj softvera i integraciju uspostavljanja dugoročnog odnosa sa vodećim kompanijama ključnog tržišta u ovim regionima.

Treću, veliku studiju slučaja kompanije Telekom Srbija, studenti su radili 24 sata.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je The Stephen J.R. Smith School of Business, Queen’s University (Kanada), drugoplasirani tim je Foster School of Business, University of Washington (SAD), dok je treće mesto pripalo timu American University of Beirut (Liban).

Posebnu nagradu dobio je Preston Gulledge, student Foster School of Business, University of Washington iz Amerike, koji se istakao kao najbolji prezenter.

Fotogalerija
Belgrade Business International Case Competition 2018.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.