Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.04.2018.| 15:50

CG Group najavljuje nova izvozna tržišta i nove proizvode u Rumi - Kompanija planira ulaganje i u velnes centar na Fruškoj gori

Ilustracija (Foto: By Sann von Mai/shutterstock.com )
Nepalska Chaundhary Gruop, koja je u septembru 2017. godine otvorila fabriku nudli u Rumi, otvoriće u Vojvodini luksuzni velnes i spa centar, najavio je danas u razgovoru za eKapiju predsednik te korporacije Binord Chaudhary.

Centar će biti franšiza u okviru CG Hospitality grupacije, nalik filipinskom hotelskom centru The Farm at San Benito, a ideja je da Srbija dobije ekskluzivni velnes i spa centar, koji će po uslugama biti konkurentan sličnim objektima u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, ali cenovno znatno jeftiniji.

CG Hospitality, inače, ima centre širom Azije, Bliskog istoka i Afrike.

Detalji o visini investicije, kapacitetima i dinamici radova biće poznati u narednom periodu, kazao je Chaudhary za naš portal, a zasada je jedino poznato da je Fruška gora najverovatnija lokacija za investiranje. Kako je rekao naš sagovornik, turistički kompleks trebalo bi da bude smešten na južnim padinama te planine, u Maloj Remeti.

Kada je o dosadašnjem iskustvu u poslovanju u Srbiji reč, Chaudhary je zadovoljan, ali kaže da moraju još da uče.

- Osam meseci, koliko poslujemo, nije dug perod, ali smo za tih osam meseci uspeli da otvorimo čak 18 tržišta u različitim delovima sveta. Želeli bismo da u Rumi bude naš izvozni hab, a plan nam je i da dodajemo nove proizvode - objašnjava Chaudhary za eKapiju.

Kako tvrdi, "neophodan im je agresivniji nastup i predstavljanje proizvoda na tržištu".

- Kako nam budu rasli kapaciteti i broj zaposlenih će rasti - objašnjava prvi nepalski milijarder i dodaje da je u planu da proizvodima pokriju čitavo tržište Evrope, te da se uskoro otvore ka Istočnoj Evropi.

Novinare je zanimalo zašto je kompanija odlučila da svoj prvi pogon u Evropi otvori baš u Srbiji, a Chaudhary objašnjava da je u želji da osvoji evropsko tržište, njegova korporacija tragala je za zemljom koja bi bila stub izvoza kako za Zapadnu tako i za Istočnu Evropu.

Binord Chaudhary je prvi nepalski milijarder i u Beogradu je danas predstavio autobiografiju Osvajanje vrhova (Making it Big). Knjiga koja govori o biznismenovom usponu od vlasnika male porodične prodavnice tekstila do milijerdera sa Forbsove liste najbogatijih, prevedena je na više jezika, a odnedavno i na srpski u izdanju Samizdata.

Chaudhary Group je multinacionalni konglomerat s portfoliom od više od 120 kompanija na pet konitinenata i 76 brendova na globalnom tržištu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.