NavMenu

Srbija - Stambeni krediti za mlade bračne parove u Raiffeisen banci –rok otplate 25 godina, kamata 4.5 %

Izvor: Danas Ponedeljak, 29.08.2005. 14:40
Komentari
Podeli

Građani Srbije mlađi od 45 godina koji su spremni da banci otplaćuju kredit u narednih 20 godina (uz kamatu od 6.95%) i još 5 godina državi (kamata 0.1%) mogu od 15.09.2005, na šalterima Raiffeisen banke da podnesu zahtev za odobravanje stambenog kredita. Iznos kredita ne može da premaši 100.000 EUR, a uslov je da mesečna rata ne prelazi polovinu primanja korisnika kredita. Stan koji se kupuje preko ovog kredita mora biti ukljižen, ne može se otuđiti najmanje 5 godina posle kupovine, niti se može rentirati, a kupac stana je dužan da u roku od 15 meseci prijavi svoj boravak na adresi kupljenog stana.

Procenjuje se da će do kraja 2005. biti odobreno 1000 ovakvih kredita, za šta će se izdvojiti više od 3 mlrd din. Država obezbeđuje 20% učešća savkom podnosiocu zahteva i još 10% garantnog depozita za svaki odobreni kredit, a zahvaljujući tone, što se ta sredstva daju sa kamatom od samo 0.1% i što se prihvata da ona budu vraćena tek posle isplate kredita banci, omogućeno je snižavanje kamate za oko 2% kod bankarskog kredita, a kompozitna kamatna stopa na ceo kredit svedena je na 4.5%.

Ugovore sa Vladom o stambenim kreditima za mlade potpisaće uskoro HVB banka i Hipo Alpe Adrija banka, najavio je ministar finansija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.