Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 23.04.2018.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završen predlog izmena Zakona o štrajku

Ilustracija (Foto: Sinan Niyazi KUTSAL/shutterstock.com)
Rad na izmenama zakona o štrajku je završen i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je taj predlog zakonskog akta uputilo na javnu raspravu, izjavio je danas resorni ministar Zoran Đorđević.

Đorđević je, na 77. redovnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES), istakao da će novi zakon o štrajku urediti tu oblast na jedan potpuni drugačiji i efikasniji način, te da će po završetku javne rasprave ponovo biti formirana radna grupa koja će uzeti u obzir sve primedbe ili sugestije dobijene u toku javne rasprave.

- Verujemo da će pojedina razmimoilaženja biti rešena i da će Srbija dobiti jedan moderan zakon koji svakako zaslužuje - naglasio je ministar.

Podsetio je da Srbija od 1996. godine ima na snazi Zakon o štrajku, a da se od 2003. priča o njegovim izmenama, ali da "se sve to nekako završavalo kao mrtvo slovo na papiru".

Đorđević je dodao kako očekuje da će i sindikati i poslodavci učestvovati u raspravi o Predlogu izmena zakona, "jer je cilj da imamo kvalitetan zakon".

On je takođe naveo da je Vlada na prošlonedeljnoj sednici donela rešenje o formiranju Odbora za reprezentativnost, koji će već u toku ove nedelje početi da radi.

Na sednici SES-a je rečeno i da Ljubisav Orbović više nije predsedavajući SES-om i da će ga na toj funkciji u narednih godinu dana zameniti predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

- Kada je reč o radu SES-a u narednih godinu dana, svi smo na zajedničkom zadatku - sindikati da ostvare što bolje uslove za radnike, preduzeća da imaju što bolje rezultate, a Vlada Republike Srbije da ostvari bolji privredni ambijent - poručio je Nenezić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.