Izvor: eKapija | Nedelja, 22.04.2018.| 16:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren plato sa letnjom pozornicom ispod Avalskog tornja

Pogled sa drugog nivoa Avalskog tornja (Foto: Beoinfo)
Ispod Avalskog tornja u nedelju (22. aprila 2018. godine) je svečano otvoren plato sa letnjom binom, 500 sedećih mesta i 40 tipskih kućica za izlaganje suvenira i druge robe, čime su stvoreni uslovi da oživi kulturna scena na Avalskoj promenadi, prenosi Beoinfo.

Otvaranju platoa, u čije opremanje je Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) uložila 40.000 EUR, prisustvovali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Želimo da Avala bude celogodišnja turistička destinacija - kazao je Ljajić.

On je istakao da je već u prva tri meseca ove godine broj turista koji je posetio Avalski toranj bio za 35% veći nego u isto vreme prošle godine.

- Očekujemo ove godine više od 200.000 onih koji će s kupljenom ulaznicom posetiti toranj na Avali - dodao je Ljajić i naglasio da je Avalski toranj među pet najznačajnijih turističkih atrakcija u Srbiji, a plan je da uđe među tri destinacije koje će turisti najviše posećivati.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da statistički podaci pokazuju da su gradska uprava i resorno ministarstvo na pravom putu po pitanju promocije Avale kao turističke destinacije, jer je prošle godine na Avali bilo 15% više turista nego 2016.

Posebna zanimljivost rođendanske proslave bio je spust užetom sa 106. metra tornja, koji je organizovala Avantura park. Svoju smelost pokazali su i ministar Rasim Ljajić, koji se prvi spustio sa tornja, a nakon njega spustio se i garadonačelnik Siniša Mali, koji je pre toga imao polusatnu obuku.

Novoizgrađeni toranj za turiste je svečano otvoren 21. aprila 2010. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.