NavMenu

Počela izgradnja 25 stanova za izbeglice u Kikindi

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.04.2018. 13:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)Ilustracija
U Kikindi je u subotu (21. aprila 2018. godine) počela izgradnja 25 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru Potprojekta 2 Regionalnog stambenog programa Republike Srbije počela je u Kikindi.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je istakao da je Potprojekat 2 vredan 13 mil EUR i obuhvata izgradnju 200 stanova u devet lokalnih samouprava, 120 montažnih kuća, kupovinu 250 seoskih kuća i dodelu 330 paketa građevinskog materijala.

Dačić je napomenuo da će korisnici stanove dobiti u zakup, s mogućnošću otkupa posle šest meseci po povlašćenim cenama prema Zakonu o izbeglicama.

Ministar spoljnih poslova, koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, zahvalio se gradonačelniku Pavlu Markovu, jer je Grad Kikinda potpisao više ugovora u okviru Regionalnog stambenog programa, koji podrazumevaju i dodelu seoskih kuća i građevinskog materijala izbegličkim porodicama.


U Kikindu je početkom devedesetih stiglo 7.200 izbeglica, a ovaj grad je dobar primer rešavanja stambenih problema ovog dela populacije, rekao je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije. Gradonačelnik Pavle Markov istakao je spremnost gradske vlasti da nastavi uspešno sprovođenje započetih programa.

Izgradnja stanova za izbeglice tokom prošle godine počela je u Kruševcu, Paraćinu, Sremskoj Mitrovici, Prokuplju, Vršcu i Staroj Pazovi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.