NavMenu

MALI: Do kraja godine na ulicama Beograda 80 elektroautobusa

Izvor: eKapija Subota, 21.04.2018. 13:34
Komentari
Podeli
Siniša Mali (Foto: beograd.rs)Siniša Mali
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je u petak (20. aprila 2018. godine) eko-kvizu u Ustanovi kulture Vlada Divljan i tom prilikom najavio da će glavni grad do kraja 2018. godine imati čak 80 elektroautobusa, prenosi Beoinfo.

– Grad Beograd se bori za što veći broj elektroautobusa, kojih trenutno ima pet, ali će ih do kraja godine biti čak 80. Takođe, kada je reč o ekologiji i zaštite životne sredine, u našem gradu postoje tri reciklažna dvorišta, a do kraja godine će ih biti sedam – rekao je Mali.


Prema njegovim rečima, Beograd je prvi grad u Evropi koji je imao jednu liniju javnog prevoza u potpunosti pokrivenu elektroautobusima. Kada nabavimo još 80 vozila, naveo je gradonačelnik, bićemo evropski rekorderi po tom pitanju.

– Ti autobusi ne ispuštaju izduvne gasove i veći argument za njihovu nabavku od toga nije potreban – zaključio je Mali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.