Izvor: eKapija | Petak, 20.04.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stattwerk u maju predstavlja idejno rešenje "zelenog solitera" u Beogradu

(Foto: Nemanja Dačić)
Stattwerk će u prvoj polovini maja prikazati idejno rešenje za projekat prvog energetski efikasnog solitera sa zelenim fasadama, koji će biti realizovan na Zelenom vencu.

Ovaj projekat biće izveden rekonstrukcijom nekadašnje zgrade Beobanke.

Istom prilikom biće predstavljena i inovativna Android i IOS aplikacija Biotop, autorski projekat nastao u saradnji sa studentima Fakulteta za medije i komunikacije, saopšteno je iz Stattwerka.

Sa projektom prvog energetski efikasnog solitera sa zelenim fasadama u Srbiji, koji će biti realizovan na Zelenom vencu, nedavno je upoznat i predsednik pokrajine Baden Virtemberg Vinfrid Krečman i delegacija te nemačke pokrajine koja je bila u poseti Beogradu.

- Zeleni Stattwerk soliter u Beogradu je ideja za budućnost. Ovaj projekat može postati simbol za podizanje svesti u oblasti životne sredine u Srbiji. Istovremeno svedoči o dobroj saradnji između Baden Virtemberga i Beograda - istakao je Vinfrid Krečman.

Državni sekretar u pokrajinskom Ministarstvu za zaštitu životne sredine, klime i energetski sektor Andre Bauman je istakao značaj eko-haba koji će biti deo sadržaja Stattwerk zgrade.

- Eko-hab, kao mesto budućih susreta startapova i inicijativa, može biti ključno mesto za energetsku efikasnost i održivi razvoj, ne samo u Beogradu i Srbiji, već i šire.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.