Izvor: eKapija | Petak, 20.04.2018.| 12:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proizvodi Algo Tehnology uskoro i na ruskom tržištu - Planirana vrednost izvoza 300.000 EUR do kraja 2018.

Kompanija Algo Tehnology iz Topole saopštila je da je uspela da završi proces registracije svojih proizvoda u Ruskoj Federaciji koji je trajao više od dve godine.

- Ovim se otvara mogućnost izvoza na tržište Carinske unije već za dva meseca - navode u kompaniji.

- Interesovanje poljoprivrednih proizvođača u Rusiji za našim biostimulatorima je veliko, jer se njihovom upotrebom uspešno prevazilaze stresne situacije, kao što su niske temperature i određene bolesti, značajno podižu prinosi i skraćuje vreme vegetacije biljaka. Plan je da do kraja ove godine izvezemo robe u vrednosti oko 300.000 EUR - ističe se u saopštenju.

Kompanija Algo Tehnology, dobitnik nagrade za investiciju godine Aura 2018 koju dodeljuje naš portal, osvojila je tehnološki postupak ekstrakcije braon morske alge (Ascophillum nodosum), bez upotrebe velikih količina energije i skupih hemijskih procesa. U osnovi ekološki postupak ekstrakcije, rezultirao je proizvodnjom preparata koji su našli svoje mesto u poljoprivredi kao biostimulanti i fermentori, kao i u ekologiji kao fermentori za popravljanje kvaliteta voda, sanaciju kanala i deponija, te sredstvo za gašenje požara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.