Izvor: eKapija | Petak, 20.04.2018.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Port of Adria povećao promet tereta za 54% u prvom kvartalu 2018.

Kompanija Port of Adria ostvarila je u prvom kvartalu 2018. godine pozitivne poslovne rezultate. Ukupan promet tereta za prva tri meseca iznosio je 152.747 tona i veći je za 54% u odnosu na isti period prošle godine. Promet kontejnera u TEU jedinicama zabeležio je povećanje od 7%, dok je promet generalnih tereta veći za 162% u odnosu na isti period 2017. godine. U odnosu na isti uporedni period 2013. godine, koja je prethodila privatizaciji, u prvom kvartalu tekuće godine promet kontejnera u TEU jedinicama povećan je 65%, dok je promet generalnih tereta veći za 35%.

Kako navode iz Port of Adria, značajan posao ugovoren prošle godine, a koji se u pozitivnom trendu nastavlja i u ovoj godini, jeste uvoz lesonitnih ploča za tržište regiona, sa planiranim količinama većim od 50.000 tona do kraja godine. Od ostalih generalnih tereta, najznačajnije realizovane robe su: toplo/hladno valjana traka, aluminijum, građa, banane, cement, pocinkovani lim, kao i oprema - projektni tereti.

U martu je uspešno završen prihvat prvog broda sa komponentama vetrenjača. Nastavljen je trend dopremanja opreme za projekat podmorskog energetskog kabla i izgradnju trafostanice Lastva Grbaljska. Kada je u pitanju kontejnerizovan teret, najznačajnije robe koje se transportuju su banane, polietilen, mašine i oprema, šećer, smrznuti proizvodi, keramika, tekstil, rude i razna potrošačka roba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.