NavMenu

Brzi put spojiće Valjevo sa Koridorom 11 - Do Beograda za 45 minuta vožnje

Izvor: Tanjug Petak, 20.04.2018. 12:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije donela je odluku da gradi brzu saobraćajnicu sa četiri trake od Valjeva do autoputa na Koridoru 11, a radovi bi mogli da počnu već 2019. godine, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je rekla da vlada već nekoliko meseci radi na tome da se napravi brza saobraćajnica koje je važna za ceo taj okrug.

Brza saobraćajnica će omogućiti da se od Valjeva do Beograda stigne za 45 minuta.

Istakla je da je doneta odluka da se pravi brza saobraćajnica i zamolila Saobraćajni institut CIP, koji pravi generalni projekat koji je već prošao i reviziju, da nastavi dalje da radi projetno tehničku dokumentaciju.

Kako kaže, novca za dokumentaciju ima i ona će biti gotova do kraja godine.

- U toku ove godine videćemo kako ćemo finansirati izgradnju te saobraćajnice i procenjuje se da će koštati između 50 i 60 mil EUR. Mislim da postoji mogućnost da je finansiramo iz budžeta, ali i druge mogućnosti. U 2019. imaćemo određeno na koji način finansiramo izgradnju saobaćajnice i ako počenemo da je gradimo 2019. biće završena za dve i po do najviše tri godine - dodala je.


Ta saobraćajnica je važna za povezivanje sa Beogradom i i priključenje na autoput, ali i za ceo okrug i privlačenje novih invesitcij, naglasila je Mihajlović.

Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović je rekao da će saobraćajnica biti duga 17 kilometara. Generalni projekat predvideo je izmeštanje državnog puta IB reda Loznica-Valjevo-Lazarevac, u dužini od oko 17 km, gde bi se izgradio put sa 4 trake, za brzinu od 100 km/h.

Predložena je trasa koja ide desnom stranom postojećeg puta, pruge i reke Kolubare (od Valjeva ka Lajkovcu).

Put sa četiri trake bi se priključivao na Koridor 11 kod Lajkovca (petlje Lajkovac). Takođe je projektovano 2,8 km devijacija lokalnih puteva, koje bi se ulivale u novu saobraćajnicu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.