NavMenu

Novi duvanski kombinat u Podgorici još nije počeo proizvodnju - Čeka se proglašenje slobodne carinske zone

Izvor: Vijesti Petak, 20.04.2018. 10:09
Komentari
Podeli
(Foto: underworld/shutterstock.com)
Kompanija BMJ Industries FZ ni nakon više od godinu dana nije pokrenula proizvodnju cigareta u Novom duvanskom kombinatu (NDK) u Podgorici jer se, prema nezvaničnim informacijama, još čeka na dozvolu Uprave carina za slobodnu carinsku zonu na teritoriji nove fabrike cigareta.

Prema ugovoru o kupoprodaji akcija Novog DKP-a sa arapskom kompanijom proizvodnja cigareta u Podgorici trebalo je da počne još u februaru 2017. godine.

Vlada Crne Gore je u avgustu prošle godine dala saglasnost da se osnuje slobodna carinska zona Novi duvanski kombinat na prostoru od preko 30.000 kvadrata.

Nova fabrika cigareta trebalo je da bude završena u maju prošle godine, ali ni od probne proizvodnje u zadatom roku nije bilo ništa. Partnere u državi i Glavnom gradu o pokretanju proizvodnje obaveštavao je predstavnik BMJ Industries FZ Ahmed Bkairat koji je najavljivao da će do polovine 2017. biti uposleno 55 radnika, a da će ih do kraja prošle godine biti oko 100.


- Mi smo spremni za otvaranje fabrike sutra, materijal i mašine su spremne, ali očekujemo da se odobre dozvole za struju i vodu. Morate pitati Glavni grad zašto se čekaju te dozvole - kazao je u decembru 2017. Bkairat.

U međuvremenu, u buduću fabriku cigareta na Tuškom putu u glavnom gradu stigle su i voda i struja, ali se sad navodno još čeka na dozvolu Uprave carina o slobodnoj carinskoj zoni na teritoriji fabrike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.