Izvor: Beta | Sreda, 17.12.2008.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

DRAGIN: Subvencije poljoprivrednicima neće biti smanjene

Saša Dragin

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je juče (16. decembar 2008. godine) da subvencije poljoprivrednicima u 2009. godini neće biti smanjene zato što je napravljena ušteda u nekim drugim stavkama agrarnog budžeta.

- Uspeli smo da sačuvamo supstancu budžeta koja se odnosi na subvencije registrovanim, profesionalnim poljoprivrednim gazdinstvima tako da će oni u sledećoj godini moći da očekuju kvalitetne podsticaje od države za razvoj svoje proizvodnje- kazao je Dragin novinarima nakon dodele donacije Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

Kako je istakao, Ministarstvo neće podsticati poljoprivredna preduzeća koja su u rukama velikih zemljoposednika, "jer oni treba da svoju sreću nađu na tržištu".

- Oni novca imaju koliko god hoće, ne mora i država da im daje- kazao je Dragin i istakao da država "pare neće davati ni onima koji žive u gradu i koji se bave drugim zanimanjima, a zemlju su kupili jer su imali viška novca".

Sve ono što imamo u budžetu moramo da dajemo onima kojima je najviše potrebno, a to su ljudi koji isključivo žive od poljoprivrede i žive na selu, zaključio je ministar poljoprivrede.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.