NavMenu

Aleksandar Antić izabran za predsednika Skupštine grada Beograda -Zoran Alimpić zamenik predsednika

Izvor: Glas javnosti Utorak, 16.12.2008. 09:29
Komentari
Podeli

Kandidat Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izabran je sinoć (15. decembar 2008. godine) većinom glasova za predsednika Skupštine grada Beograda, dok je Zoran Alimpić iz Demokratske stranke izabran za zamenika predsednika Skupštine grada Beograda.

Antić, koji je bio šef odborničke grupe SPS-a, izabran je tajnim glasanjem za predsednika gradskog parlamenta umesto Branislava Belića koji je ranije juče podneo ostavku na tu funkciju.

Za izbor Antića glasalo je 58 odbornika, dok je za kandidata Srpske radikalne stranke i koalicije Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija Nemanju Šarovića glasalo 49 odbornika.

Antićev izbor, osim odbornika SPS-a, podržali su i odbornici liste Za evropski Beograd i Liberalno demokratske partije.

Od 110 odbornika Skupštine grada Beograda na sednici je glasalo 107 odbornika.

Aleksandar Antić do sada je bio odbornik Skupštine opštine Zvezdara u dva mandata, od 1992. do 1996. Dva puta je biran za odbornika Socijalističke partije Srbije u skupštini grada Beograda, a od 2004. je šef odborničke grupe SPS-a u gradskoj skupštini.

Alimpić, koji je do sada obavljao funkciju šefa odborničke grupe DS u gradskoj skupštini, na novu funkciju je izabran tajnim glasanjem, na period od četiri godine. Za Alimpića je glasalo 58, dok je za kandidata koalicije SRS-DSS-NS Tijanu Urošević glasalo 49 odbornika.

Od 8. oktobra 2007. do 14. jula ove godine Alimpić je obavljao funkcije predsednika Skupštine grada i vršioca dužnosti gradonačelnika grada Beograda. Bio predsednik opštine Čukarica u dva mandata, narodni poslanik Skupštine Srbije od jula 2004. do 2007. godine, kada je obavljao i funkciju zamenika predsednika gradskog parlamenta.

Alimpić je posle izbora od prethodnog predsednika gradske skupštine Branislava Belića preuzeo predsedavanje sednicom Skupštine grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.