NavMenu

Sudovi prodaju i akcije građana koji ne izmire dugove

Izvor: Novosti Utorak, 17.04.2018. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Akcije Telekoma i Akcionarskog fonda još se ne prodaju na berzi, ali se već uveliko nude na prodaju u Osnovnom sudu u Požarevcu.

Kako pišu Novosti, njihova prodaja obavlja se u okviru izvršnog postupka od dužnika. U prethodnih šest meseci, ove akcije oduzete su od dvadesetak građana - i to 31 akcija Telekoma i sedam akcija Akcionarskog fonda.

U prvom krugu prinudne prodaje cena akcija je 60% od važeće, pa se tako akcije Telekoma, vredne ukupno 3.100 dinara, prodaju za 1.860, akcionarskog fonda za 2.310, iako vrede 3.850 dinara. Ukoliko se ne prodaju u prvom, u drugom krugu cena će im biti tek 30% od prave vrednosti.

U prethodnih šest meseci zakazano je čak 150 prinudnih prodaja zbog dugova prema EPS-u, Komunalnim službama, sudovima, bankama. Građanima su zaplenjene livade, vinogradi, voćnjaci, ali i stanovi. Na dobošu se mogu naći i regali, umetničke slike, poljoprivredna mehanizacija.

I imovina dužnika u Novom Sadu sve češće završava na javnim licitacijama. Razlozi zbog kojih se predmeti Novosađana nađu na licitaciji se kreću od neplaćenih računa za gas, preko neizmirenih komunalnih obaveza, do nevraćenih pozajmica.

Mesečno se na prodaju javnim nadmetanjem ponudi i do tridesetak nekretnina, a delove nameštaja, računarsku opremu, belu tehniku, teško je prebrojati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.