Izvor: Vijesti | Utorak, 17.04.2018.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tri ponude za gradnju žičare i ski staza na Durmitoru - Procenjena vrednost oko 9 mil EUR

Ilustracija (Foto: Jaroslav Moravcik/shutterstock.com)
Za izradu idejnog rešenja, glavnog projekta i izgradnju šestosedne žičare i novih ski staza na skijalištu Savin kuk, u okviru Nacionalnog parka Durmitor u opštini Žabljak, ponude su dostavila tri konzorcijama i one su u petak (13. aprila 2018. godine) otvorene u Direkciji javnih radova (DJR).

Kako saznaju Vijesti nezvanično, švajcarska kompanija Bartholet, kao nosilac posla ponudila je cenu od oko 8,4 mil EUR, konzorcijum koji predvodi podgorička firma Novi Volvox, a u kojem je poznati italijanski proizvođač žičara Leitner, ponudio je oko 8,7 mil EUR, dok je konzorcijum kompanija Fidija i Doppelmayr ponudio oko 8,8 mil EUR.

Iz DJR nisu odgovorili na pitanje Vijesti koje su kompanije sve poslale ponude, kolike su cene navedene u njihovim ponudama i kakva je dalja procedura.

Procenjena vrednost ove nabavke, čiji je naručilac Direkcija javnih radova, odnosno, Ministarstvo održivog razvoja je 9 mil EUR.

Poznati švajcarski proizvođač žičara Bartholet na prethodnom tenderu za izgradnju žičare Cmiljača u Bijelom Polju ponudio je najnižu cenu, ali je njihova ponuda odbijena kao neispravna.

DJR je izabrala ponudu konzorcijuma koji predvodi Novi Volvox da gradi ovu žičaru, tri kilometra staza, kao i izradu tehničke dokumentacije za sistem veštačkog osnežavanja za oko 8 mil EUR, sa uračunatim PDV-om. Odluka još nije konačna, jer nije istekao rok za moguće podnošenje žalbe Držvnoj komisiji za ovaj izbor DJR. Na istom tenderu odbijena je kao neispravna ponuda konzorcijuma IGP Fidija sa austrijskim Doppelmayrom i još nekoliko firmi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.