Izvor: Tanjug | Utorak, 17.04.2018.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemački SAP preuzeo Callidus Software - Najavljene nove investicije i otvaranje centara u Srbiji

Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)
Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju Callidus Software i tako pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je u ponedeljak (16. aprila 2018. godine) direktor SAP servisa za Jugoistočnu Evropu Dušan Radošević.

On je rekao da je praksa u čitavom svetu, pa i zemljama našeg regiona koje su članice EU, da se otvaraju centri koji zapošljavaju veliki broj ljudi i da bi ova praksa mogla da se ostvari i u Srbiji ukoliko se za to stvore uslovi.

- Naravno da planiramo nova ulaganja, ovo je samo jedna od investicija na putu SAP-a koji stalno pravi centre u čitavom svetu. U našem regionu postoji više hiljada zaposlenih u zemljama koje su članovi EU. Nadam se da će se uz politiku koju Vlada Srbije sprovodi stvoriti uslovi da se i ovde naprave centri sa više stotina zaposlenih - rekao je Radošević.

On je objasnio da je Callidus Software jedna od najpoznatijih kompanija koja se bavi kreiranjem softverskih proizvoda za odnose sa korisnicima. Prema njegovim rečima, Callidus Software posluje na 11 lokacija, od kojih su tri u Evropi, a jedna od njih je u Srbiji.

Radošević je kazao da je SAP prisutan u Srbiji još od 2006. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.