Izvor: Južne vesti | Ponedeljak, 16.04.2018.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Moguća i četvrta fabrika kompanije Yura u Leskovcu - Grad rezerviše lokaciju za gradnju

(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Na prostoru nekadašnjeg Jugekspresa, u čije je renoviranje dosad uloženo oko 40 miliona dinara, u naredne dve godine, prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, mogla bi da se izgradi i četvrta fabrika južnokorejske kompanije Yura.

Otvaranje nove fabrike, objašnjava Cvetanović, zavisi od dinamike posla. Plan i objektivna potreba, kaže, postoje, ali sve se to radi korak po korak, pa će se u narednom periodu znati detalji.

Dodaje i da će u naredne dve godine Grad rezervisati lokaciju na kojoj je moguća izgradnja fabrike.

- Dogovorili smo se da potpišemo ugovor, te da u naredne 2 godine damo prostor Jugekspresa za eventualnu izgradnju četvrte fabrike u našem gradu. Taj prostor neće biti prodat, već rezervisan - kaže Cvetanović.

Ukoliko pak, dodaje Cvetanović, ne dođe do realizacije, prostor Jugekspresa biće prodat.

U toku je izgradnja treće fabrike kompanije Yura čija je vrednost, sa objektom i mašinama, 40 mil EUR, a biće zaposleno još 1.000 novih radnika. Inače, kako je ranije najavljivano, Yura će sa zapošljavanjem krenuti početkom juna ove godine. U prvom periodu, posla će biti za 500 Leskovčana.

Podsetimo, kompanija Yura, koja se bavi proizvodnjom elektronskih komponenti za automobilsku industriju, pre svega kablovskih instalacija, ali i automobilskih svećica, kalema i njihovih kablova, u Srbiju je došla 2010. godine. Pogone u Leskovcu ima od 2012. i u ovom gradu zapošljava 2.300 ljudi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.