Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.04.2018.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na sajmu privrede u Prištini više od 150 članica Privredne komore Srbije

(Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Više od 150 privrednika iz 70 kompanija, članica Privredne komore Srbije, učestvovaće od 18. do 21. aprila na Sajmu privrede u Prištini, saopštila je PKS.

U organizaciji Privredne komore Srbije, na štandu od 360 kvadrata, potencijalnim partnerima sa kosovskog tržišta, predstaviće se firme iz svih industrija – od prehrambene, preko metalske, mašinske i elektro, drvoprerađivačke, farmaceutske, hemijske, tekstilne, do građevinske, ali i iz sektora usluga – trgovine, IT i telekomunikacija.

Gotovo svi izlagači su mikro, mala i srednja preduzeća, a više od pedeset ih je iz raznih prerađivačkih sektora.

- Iako na ovom sajmu učestvujemo prvi put, mesto više na štandu Privredne komore Srbije tražilo se još pre mesec dana. Tome su, osim blizine tržišta, što je posebno važno za manje kompanije, doprinele i zajedničke aktivnosti dve komore na povezivanju poslovnih zajednica i otklanjanju prepreka za privređivanje, ali i pozitivna iskustva naših kompanija koje su u protekle tri godine učestvovale na jesenjem sajmu poljoprivrede u Prištini - kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Veće kompanije koje su među prvima učestvovale na poljoprivrednom sajmu, po rečima Čadeža, ostvarile su značajne kontakte, dogovorile poslove i uveliko posluju na ovom tržištu. Podstaknuti njihovim iskustvima, narednih godina ovim putem krenula su i mala i srednja preduzeća.

- Najnovije analize Privredne komore Srbije pokazuju da je svaka druga kompanija koja je učestvovala na poljoprivednom sajmu u Prištini u septembru 2016. i 2017, prošle godine povećala prodaju na kosovskom tržištu, što potvrđuje i rastući promet u trgovini koji se približava iznosu od pola milijarde evra godišnje - napominje Čadež.

Nastup naših kompanija na ovoj sajamskoj manifestaciji, Privredna komora organizuje u sklopu saradnje sa Privrednom komorom Kosova, koja će za izlagače sajma upriličiti direktne, B2B razgovore sa potencijalnim partnerima za trgovinu, zajedničke nastupe, ulaganja i druge poslovne aranžmane.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.