NavMenu

Feza Tan nova predsednica Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.04.2018. 15:24
Komentari
Podeli
Feza TanFeza Tan
Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Feza Tan je imenovana za predsednicu Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija. Na ovoj funkciji nasledila je Čilu Ihas, koja je odlučila da karijeru nastavi van UniCredita.

Kako je saopšteno iz UniCredit banke, Feza Tan je svoju karijeru započela u turskoj Yapi Kredi banci, članici UniCredita, 1993. godine kao junior u Odeljenju kredita za privredu, da bi nakon dve godine postala analitičarka u okviru istog odeljenja. Godine 1997. imenovana je za menadžerku za upravljanje problematičnim plasmanima u okviru Korporativnog i projektnog finansiranja, gde je uspostavila prvi tim za projektno finansiranje u Turskoj.

Od 2001. godine obavljala je funkciju direktorke Odeljenja za problematične plasmane za privredu i komercijalne kredite, da bi 2009. preuzela poziciju direktorke Odeljenja korporativnih i komercijalnih kredita koje je vodila sve do 2013. kada je imenovana za direktorku Sektora korporativnog i investicionog bankarstva. Pored toga, Feza je bila članica Kreditnog odbora i članica Izvršnog odbora u lizing i faktoring kompanijama, kao i u tri inostrane podružnice Yapi Kredi banke. Ona je u UniCredit banku Srbija došla sa pozicije direktorke Sektora korporativnog i investicionog bankarstva koju je obavljala u Yapi Kredi banci, gde je bila i članica Izvršnog odbora.


Feza Tan poseduje diplomu iz ekonomije sa Univerziteta Boazići iz Istanbula i diplomu za upravljanje rizicima Poslovne škole iz Mančestera.

- Uveren sam da će se Feza Tan, zahvaljujući impresivnom iskustvu koje je sticala 25 godina u Yapi Kredi banci, veoma brzo uklopiti u lokalno tržište i omogućiti nastavak uspešnog poslovanja UniCredit Banke Srbija - rekao je povodom ovog imenovanja Karlo Vivaldi, direktor UniCreditove Divizije za poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.