Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.04.2018.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obeležavanje Dana italijanske nauke u svetu 16. aprila 2018. i u Beogradu

(Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com)
Ministarstvo prosvete, univerziteta i nauke Republike Italije u saradnji sa italijanskim Ministarstvom spoljnih poslova i međunarodne saradnje nedavno je proglasilo 16. april za Dan italijanske nauke u svetu.

Kako je saopštila ambasada te zemlje, tada će naučno-istraživačka i tehnološka dostignuća Italije biti predstavljena u više od sto gradova u svetu.

Tim povodom, Ambasada Italije postavila je izložbu sa temom iz novije istorije nauke, Fermijevo nasleđe, koja će biti svečano otvorena 16. aprila u 18 časova u Narodnoj biblioteci Srbije.

Izložba je posvećena velikom doprinosu italijanske nauke – a posebno Fermijeve grupe iz Panispernijeve ulice – na polju atomske i fizike elementarnih čestica, i biće otvorena za posetioce od 17. do 30. aprila.

Istog dana u 12 časova u EU info centru profesor Pablo Čirone (Laboratorije Jug Nacionalnog instituta za nuklearnu fiziku) održaće naučno-popularno predavanje pod nazivom Why particle Physics matters kako bi naglasio vezu između dostignuća Fermijeve grupe i nebrojenih vidova njihove praktične primene sa kojima se svakodnevno susrećemo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.