Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 16.04.2018.| 15:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija i San Marino potpisali ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja

(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i državni sekretar za spoljne poslove San Marina Nikola Renci potpisali su Ugovor između vlada dve zemlje o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak.

- Ovaj ugovor je važan i za Srbiju i San Marino, kako bismo sprečili neke zlonamerne kritike koje često dolaze od nekih zemalja koje su izmislile razne poreske rajeve - rekao je Ivica Dačić.

Renci je ocenio da će potpisani sporazum zasigurno značajno poboljšati komeracijalne i ekonomske odnose dve zemlje i ukazao je da San Marino ima sa 24 zemlje potpisan takav sporazum.

Podsetio je da je San Marino od 2008. prošao velike reforme i da se usaglasio sa međuanrodnim zahtevima u oblasti borbe protiv pranja novca, kao i svih pojava koje mogu da dovedu do poremećaja na tržištu.

- To nam je omogućilo da budemo u potpunosti transparentni u delovanju, a naše znanje i brzina pružanja usluga su zanimljivi onima koji žele da investiraju u San Marinu - rekao je prvi šef diplomatije San Marina.

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i San Marina prošle godine je iznosila svega 300. 000 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.