Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.04.2018.| 15:58

Kineske kompanije traže partnere iz Srbije za rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta - Rok za ponuđače 4. maj

Ilustracija (Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)
Modernizacija i rekonstrukcija železničke pruge Beograd-Budimpešta, na deonici od Beograda do Stare Pazove, počela je krajem novembra 2017. godine.

Posao vredan 350,1 mil USD, poveren je kineskim kompanijama China Railways International i China Construction Company
, koje u ovoj fazi sada pozivaju zainteresovane kompanije da dostave ponude za izvođenje radova na gornjem i donjem stroju pruge, te nabavku materijala.

Pravo učešća, navedeno je, imaju firme iz Srbije (ili zajedničke ponude više ponuđača), kao i iz Evrope.

Kako je precizirano u tenderu, radovi na donjem stroju izvodiće se na deonicama Beograd Centar-Zemun (I sekcija) i Zemun-Batajnica (II sekcija), a na gornjem na celoj deonici (III sekcija). Od materijala se potražuju šine, prekidači, pragovi i pričvršćivači (IV sekcija).

Kompanije zainteresovane za učešće na tenderu mogu dostaviti svoje ponude za sve sekcije tendera, a posao dobiti i pojedinačno. Rok za slanje ponuda je 4. maj.

Više detalja o traženim radovima i uslovima tendera pogledajte OVDE.

Na delu pruge Beograd Centar-Stara Pazova, kako je ranije najavljeno, biće kompletno rekonstruisana i modernizovana građevinska i elektrotehnička infrastruktura, da bi vozovi od Beograda do Batajnice mogli da idu brzinom do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove, gde će biti četiri koloseka, i do 200 kilometara na sat. Sada se vozovi na toj pruzi kreću maksimalnom brzinom do 70 kilometara na sat.

Planirano je da ova deonica bude završena u roku od tri godine, a kompletna brza pruga Beograd-Budimpešta za šest godina.

Modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, podsetimo, prvi je prekogranični projekat u okviru saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, a koji zajednički realizuju Srbija, Mađarska i Kina.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.