Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.04.2018.| 15:57

Simpo podneo zahtev za UPPR

Ilustracija (Foto: WorldWide/shutterstock.com)
Vranjska kompanija Simpo predala je Privrednom sudu u Leskovcu predlog namirenja poverilaca kroz Unapred pripremljen plan reorganizacije, kao sanacioni program, saznaje eKapija u ovoj kompaniji.

- Nekoliko godina unazad, kompanija se susreće sa ozbiljnim problemima u održavanju tekuće likvidnosti zbog blokade tekućeg računa i svakodnevnih skidanja sredstava radi izmirivanja obaveza koje su nastale pre pet, deset, pa i trideset godina. Samo po tom osnovu, kompanija je, u periodu 2015-2018. godine, izmirila obaveze, prema raznim poveriocima, u iznosu od preko 4,3 milijarde dinara. Izdvajanje sredstava iz tekućeg priliva za izmirivanje starih obaveza ozbiljno narušava tekuće poslovanje i onemogućava realizaciju jednog dela zahteva kupaca, kao i maksimalno upošljavanje proizvodnih kapaciteta - kažu iz Simpa za naš portal.

Vranjska kompanija je predlog za UPPR podnela 30. marta 2018. godine.
Kako navode, oni nisu obavešteni da li je predlog prihvaćen, te da li će biti pokrenut postupak koji će trajati najmanje šest meseci, do eventualne pravosnažnosti rešenja o usvajanju UPPR-a.

Iz Simpa navode da su na ovaj potez odlučili "kako bi izbegli dalje urušavanje tekućeg poslovanja zbog starih - višegodišnjih obaveza i zaštitili interese poverilaca".

Oni ističu da je cilj svih koraka koji su preduzeti "obezbeđenje stabilnog, zdravog poslovanja i sigurne budućnosti na tržištu nameštaja i opremanja enterijera".

- Unapređenje proizvodnog programa, širenje prodajne mreže i osvajanje novih tržišta, samo su neki od naših ciljeva razvoja na kojima kontinuirano radimo. U subotu, 14. aprila, u Sarajevu smo otvorili novi prodajni objekat na 600 m2 izložbenog prostora. Imamo ugovorene poslove izvoza i opremanja hotela za narednih 6 meseci. U toku je rad na opremanju tri hotela u regionu, a poslednji hotel koji je opremao Simpo je Mama Shelter u Beogradu, otvoren prošlog meseca - dodaju u Simpu.

Podsetimo, Simpo zapošljava 2.500 ljudi, ima sopstvenu logistiku i maloprodajnu mrežu od 48 prodajnih objekata u četiri zemlje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.