Izvor: Beta | Nedelja, 15.04.2018.| 16:59

Austrija zainteresovana za ulaganje u mini hidroelektrane u Srbiji - U fokusu i energetska efikasnost

Ilustracija (Foto: iLUXimage/shutterstock.com)
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je u subotu (14. aprila 2018. godine) sa novoimenovanim ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem (Nikolaus Lutterotti) o saradnji dve zemlje, sa osvrtom na energetiku.

- Spremni smo za dalje jačanje saradnje, posebno u izgradnji mini hidroelektrana, imajući u vidu značajan hidroenergetski potencijal Srbije. Takođe, postoji izraženi interes austrijskih kompanija za primenu najviših tehnologija u oblasti poboljšanja energetske efikasnosti u građevinarstvu - rekao je Luteroti.

Antić je ocenio da su ukupni ekonomski odnosi dve države na najvišem nivou i označio Austriju kao jednog od najznačajnijih trgovinskih partnera Srbije.

- Energetski sektor igra značajnu ulogu u privrednoj saradnji dve države imajući u vidu veliki broj projekata koji su u postupku realizacije, a u koje spadaju i revitalizacije energetskih objekata. Primer dobre prakse je revitalizacija Hidroelektrane Zvornik, koju sprovodi austrijski partner, preduzeće Voith Hydro - rekao je ministar Antić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.