NavMenu

Vojvodina dobila Savet za socijalno preduzetništvo

Izvor: eKapija Petak, 13.04.2018. 17:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)Ilustracija
Savet za socijalno preduzetništvo AP Vojvodine održao je u četvrtak (12. aprila 2018. godine) konstitutivnu sednicu, na kojoj su utvrđeni priroriteti rada ovog tela, koje je osnovano u okviru Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

Sednicom je predsedavao Lazar Ožegović, profesor Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, koji je istakao da je značaj socijalne ekonomije i socijalnog preduzetništva u ukupnom razvoju humanog društva, te da Savet u narednom periodu ima obavezu da analizira stanje u ovoj oblasti u AP Vojvodini, identifikuje ključne probleme i donese predloge razvoja, kao i mere i aktivnosti kojima će se podstaći osnivanje socijalnih preduzeća u AP Vojvodini.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč, kazao je da socijalno preduzetništvo predstavlja model razvoja koji na kreativan i inkluzivan način doprinosi razvoju preduzetničkih inicijativa, te da je potrebno da aktivnosti Saveta budu usmerene i na edukacije i informisanje svih privrednih subjekata, radi afirmacije ove vrste preduzetništva kao društveno-odgovornog i ekonomski efikasnog modela poslovanja.

On je podsetio na to da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam prošle godine realizovao konkurs za doprinos razvoju socijalne ekonomije u Vojvodini, te da se takav konkurs planira i u ovoj godini.

U radu sednice Saveta su učestovali predstavnici privrednih društava, Unije poslodavaca Vojvodine i nevladinog sektora, navodi se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.