Izvor: eKapija | Petak, 13.04.2018.| 17:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veće francuske investicije u 2018. - Francusko-srpska privredna komora održala Generalnu skupštinu

Sa Generalne skupštine Francusko-srpske privredne komore
Francusko-srpska privredna komora održala je 3. aprila svoju godišnju Generalnu skupštinu. Članovi su jednoglasno usvojili godišnji izveštaj o aktivnostima i finansijski izveštaj za proteklu godinu, kao i budžet i akcioni plan za 2018. Takođe, Skupština je izabrala osam novih članova Upravnog odbora Komore, navodi se u saopštenju Francusko-srpske privredne komore.

Pet članova je produžilo svoje mandate na još dve godine - Carlos de Cordoue (Credit Agricole), Milan Lukić (Saint Gobain), Ana Marić (Marić-Mališić-Dostanić), Emmanuel Koenig (PricewaterhouseCoopers) i Olivier Si Tahar (Holiday Inn Express). Njima će se ove godine pridružiti i Miodrag Jelić (Lesaffre), Jérome Lautier (MK Resort) i Philippe Thiel (Suez).

Aktivnosti, izveštaje i planirani budžet za tekuću godinu predstavili su predsednik Komore Dragoljub Damljanović i generalna direktorka Sanja Ivanić. Članovima Komore obratio se i šef Ekonomskog odeljenja Ambasade Francuske u Srbiji Jean-Pierre Gastaud, govoreći o francuskim investicijama u Srbiji i dolasku novih preduzeća, a najavio je i poslovni forum Francuska-Balkan koji će biti održan u Beogradu 31. maja i 1. juna.

Predsednik i direktorka Komore naglasili su da su očekivanja za 2018. godinu vrlo velika kada je reč o francuskom prisustvu u Srbiji. Očekuje se i dolazak novih francuskih preduzeća.

Komora je u protekloj godini pomogla dolazak nekoliko francuskih kompanija, istraživanjem tržišta i podrškom oko nalaženja terena, otvaranja firmi, zapošljavanja... Udruženje je odlučilo i da proširi svoje kacapitete, otvaranjem Business Inkubatora na postojećoj adresi u centru grada, sa mogućnošću da preduzeća iznajme kancelarije, koriste salu za sastanke i slično. U planu je, pored programa Startap akcelerator, još veća podrška i događaji za startape.

Najavljeno je i formiranje ekipe "France Team Balkans", čija će uloga biti da pomaže francuskim preduzećima da posluju na teritoriji Balkana. Ovim timom rukovodila bi Francusko-srpska privredna komora, a on bi trebalo da uključi i francuske privredne komore ili postojeće francuske poslovne klubove u regionalnim zemljama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.